Hoe maak je geweldige content:

Hoe maak je geweldige content:

Hoe maak je geweldige content:

Een stap-voor-stap gids voor contentmarketing die echte resultaten oplevert

Content marketing is een geweldige manier om mensen aan het praten te krijgen over uw producten, uw diensten, en uw bedrijf. Content marketing is ook een geweldige manier om uw klanten te betrekken en misschien zelfs een community te creëren. (Plus, je kunt altijd de resulterende SEO boost gebruiken.)

Maar als u nieuw bent met contentmarketing, waar moet u dan beginnen?

Hier volgt een uitgebreide gids voor het plannen en implementeren van een contentmarketingstrategie van Ryan Robinson, een contentmarketingadviseur voor ’s werelds beste experts en groeiende startups. (Hij leert ook 200.000 maandelijkse lezers hoe ze een winstgevende nevenactiviteit kunnen starten en uitbouwen via zijn blog en podcast).

Hier is Ryan:

Volgens het Content Marketing Institute zegt 70% van de ondervraagde B2B-marketeers dat ze dit jaar meer inhoud creëren dan in 2016, en de trend vertoont geen tekenen van vertraging nu we 2018 ingaan.

Maar hoewel vrijwel elk klein bedrijf en startup de waarde van contentmarketing begrijpt, kan het een beangstigende gedachte zijn om er meteen in te duiken. Uw concurrenten of de mensen tegen wie u opkijkt, posten regelmatig lange, diepgaande blogberichten, lanceren podcasts of duiken in de wereld van video, en het lijkt overweldigend.

Vandaag hopen we wat van die druk van je af te halen en het proces van het creëren van een waterdichte contentmarketingstrategie te vereenvoudigen.

Een contentmarketingstrategie is een stappenplan dat u niet alleen vertelt wat u gaat maken, maar ook hoe u het gaat maken, verspreiden en uiteindelijk gebruiken om lezers en kijkers aan te trekken, te behouden en te converteren in klanten.

Elk onderdeel van uw content marketing heeft zijn eigen unieke nuances en details die u niet wilt missen. Laten we daarom eens kijken naar elk deel van het proces en voor een nog diepere duik in hoe ik persoonlijk contentmarketing doe voor bedrijven als LinkedIn, Google, Zendesk, Quickbooks, Adobe en meer, bekijk mijn gids voor het creëren van een contentmarketingstrategie.

  1. Definieer uw doel voor contentmarketing
    Voordat je kijkt naar wat je gaat maken, moet je antwoord geven op de vraag waarom je het gaat maken.

Alle content marketing begint met een doel. Hoe ga je het succes van je campagne meten? Is het met verkeer? Nieuwe abonnees? App downloads? Conversies? Social shares en betrokkenheid? Video views? Podcast downloads? Verkoop?

Bestsellerauteur, productieve marketeer en ondernemer Seth Godin legt uit hoe belangrijk het is om al vroeg te begrijpen wat je waarom is.

“Je hebt de vrijheid om deze keuzes in het begin te maken, wanneer ze gratis, snel en gemakkelijk zijn. Niet later wanneer je verplichtingen bent aangegaan aan andere mensen en jezelf.”

Het is gemakkelijk om verstrikt te raken in alle tactieken van contentmarketing, maar zonder een samenbindende strategie – een sterk waarom, wat je ook creëert, het zal plat vallen.

Inzicht in uw doel in een vroeg stadium zal andere belangrijke beslissingen sturen bij het ontwikkelen van uw content marketing strategie. Zoals, wat gaan we maken? En waar gaan we onze content verspreiden? Zoals Godin uitlegt, is je strategie als het bouwen van een schip. Je moet weten waar het naartoe vaart voordat je kunt beginnen met het in elkaar spijkeren van planken.

Godin benadrukt: “Afstemmen wat je bouwt op waar je het neerzet, is belangrijker dan wat je in de eerste plaats bouwt. Daarom moeten we beginnen met te begrijpen waar dit voor is?”

Wanneer ik word ingeschakeld om een content marketing strategie uit te werken voor een van mijn klanten, of het nu een freelance opdracht is of via mijn nevenproject, Pro Content Marketer, beginnen we altijd op exact dezelfde plaats – met eerst een freelance contract op te stellen, dan een uiteindelijk doel te definiëren en dat te ondersteunen in kleinere mini-overwinningen die opklimmen tot het bereiken van het grotere geheel.

Meestal met content marketing, dat uiteindelijke doel is e-mail aanmeldingen of gratis trial aanmeldingen.

Het komt erop neer dat u nieuwe lezers aantrekt voor uw blog (inhoud) en hen vervolgens converteert in e-mailabonnees die later kunnen worden opgewarmd tot betalende klanten terwijl de rest van het marketingteam werkt aan het opbouwen van relaties met abonnees.

Zodra u dit grotere doel voor ogen hebt, is het gemakkelijker om te bepalen – op basis van uw gemiddelde conversiepercentages – hoeveel lezers of luisteraars, kijkers, gebruikers u moet aantrekken voor de inhoud die u publiceert, om uw inschrijvingsdoel te bereiken.

Het aantal mensen dat je naar je blog moet brengen is je doel: verkeer.

En om genoeg van het juiste verkeer binnen te halen om je omrekeningskoers te halen, moet je je inhoud promoten – door publicaties te syndiceren, vermeldingen te krijgen op belangrijke blogs in de sector, beïnvloeders te laten delen met hun volgers, enzovoort.

adminvlucht

Related Posts

Zelf aan linkbuilding doen – de basisprincipes van linkbuilding

Zelf aan linkbuilding doen – de basisprincipes van linkbuilding

Wat is on-page SEO?

Wat is on-page SEO?

1 Comment

Reacties zijn gesloten.